En aquests més de 15 anys d’història, hem programat prop d’una setantena d’obres. La majoria s’han representat al teatre El Centru, però també se n’han fet a l’Auditori Josep Carreras, al Fènix i a Las Vegas.

Entre les produccions que hem programat hi ha diversos muntatges de Teatre de Guerrilla i de Toni Albà. També obres independents del Teatre Tantarantana, com Follia d’amor de Sam Sheppard, Ay Carmela de José Sánchez Sinisterra i Juliol del 36, Barcelona amb Aleix Rangel. De Sánchez Sinisterra també vam programar La noche de Molly Blomm, una dramatúrgia a partir de l’Ulises de Joyce que interpretava Rosa Novell.

Segurament en aquests quinze anys de teatre la proposta més arriscada que hem programat ha estat Dies feliços de Samuel Beckett, amb Carme Sansa.

Les programacions dels Amics del Teatre també han permès descobrir els primers treballs d’actors i directors ara tan reconeguts com Oriol Broggi (Els ulls del germà etern d’Stephen Zweig), Bruno Oro i Clara Segura (Nena maca si us plau les postres i No et moguis). Una altra de les descobertes ha estat la companyia Dei Furbi i les seves delicioses propostes de comèdia dell’arte (Tocata i fuga, Scherzo i L’illa dels esclaus).

Altres gran actors com Lluís Soler, Xavier Ripoll, Pep Cruz i Ferran Rañé també han passat pels escenaris vila-secans gràcies als Amics del Teatre.

En els cicles dels Amics també hi ha espai per als grups de les nostres comarques com Trono Villegas (Sopa de ràdio), les produccions de la Sala Trono (El lleig, la Marató de Nova York, You say Tomato…), el TEBAC (Muntanyes nevades, banderes al vent, Mort Accidental d’Un Anarquista…) i Fabulae Tarraconenses (Titus Andrònic, Somni d’una nit d’estiu) entre altres.

A més, la companyia local La Tramoia acostuma a estrenar cada any les seves noves produccions dins del cicle dels Amics del Teatre.