EL POEMA DE NADAL, de Josep Ma de Sagarra.

amb_lamarato_color

Data: Diumenge 18 de decembre, 19:00h

Lloc: Sala El Centru

Entrada mínima: 3€.

Companyia: La Tramoia de Vila-seca amb la participació del Departament de Cant del Conservatori de Música de Vila-seca

Poesia i música.

El que ja ve sent un clàssic de la programació de Nadal de Vila-seca torna al teatre El Centru amb un muntatge renovat. Un viatge interior ple de tradició, emoció i sentiment.

El poema parteix de l’anunciació i evoca el camí dels pastors per adorar Jesús. D’una gran bellesa i riquesa lèxica, està plagat de referències populars que l’han apropat al gran públic i l’han convertit en un clàssic: el rabadà que es nega a adorar, la cançó del Noi de la Mare, les figures del Pessebre…

El text de Sagarra també és un reflex de la nostra forma adelerada i egoista de viure. És per això que, setanta anys després de ser escrit, conserva una gran vigència.

Activitat organitzada per  captura-de-pantalla-2016-10-12-a-las-19-23-17   Amb la col·laboració de    captura-de-pantalla-2016-10-12-a-las-19-39-04    captura-de-pantalla-2016-10-12-a-las-19-36-08   logo-amics

Directora artística: Alícia Bescós

Recital: Pineda Badia Graset, Josep Forasté Casas, Jacint Clavé Saltó, Laia Marbà Bordalba, Robert Rodríguez Fibla, Gemma Andreu Magarolas, Anna Plaza Poblet, Xavier Graset Morell, Ester Clavé Saltó, Irene Martín Abellan

Música: Departament de Cant del Consevatori de Música de Vila-seca
Sopranos:Carolina Fajardo CiriaMarta Rius Llop, Judith Sánchez Giménez i Melanie Scolamacchia Tuset Al piano: Heidrun Bergander i Xavier Amorós Gabarrón

La Tramoia de Vila-seca  es va començar a gestar als anys 60, sota la direcció de Pep Graset. El seu primer nom va ser La truita. Als anys 70 es va incorporar una nova generació d’actors, més joves, sota el nom de Pa Torrat. Mantingueren l’activitat fins a meitat de la dècada dels 80, i després d’uns anys de silenci, va reprendre l’activitat teatral el 1992. Des de llavors s’ha mantingut constant amb l’estrena d’almenys un espectacle per temporada.

El nou projecte de la Tramoia també va començar a caminar sota la direcció de Josep Graset, que el 2006 va passar el relleu a la nova generació. Alícia Bescós ha dirigit la majoria d’espectacles produïts des d’aleshores.

Des de la represa de l’activitat, l’any 92, La Tramoia s’ha enfrontat a tots els gèneres i estils. Ha interpretat comèdies estripades com Ostres, xampany i caviar i Accidents domèstics de Ray Conney. També ha fet clàssics de Goldoni i Oscar Wilde i s’ha enfrontat amb textos contemporanis, com El malentès d’Albert Camus i Mort accidental d’un anarquista de Dario Fo. A més, ha fet alguns espectacles de producció pròpia a partir de peces breus d’autors contemporanis i ha participat en múltiples recitals poètics. Des de fa més de deu anys també recita el Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.

Els integrants de la companyia també han realitzat diversos cursos d’interpretació.

Programa 2016

  1. “El cant dels ocells” (Popular catalana) – Carolina Fajardo Ciria (soprano)

CANT 1
Josep Forasté

  1. “Cantarcillo” (Eduard Toldrà) – Marta Rius Llop (soprano)

CANT 2
Jacint Clavé, Laia Marbà, Robert Rodríguez

  1. “El Rabadà”(Popular catalana) – Carolina Fajardo Ciria, Marta Rius Llop, Judith Sánchez Giménez i Melani Scolamacchia Tuset (sopranos)

Gemma Andreu

  1. “Abschied der Zugvögel” (Felix Mendelssohn) – Carolina Fajardo Ciria i Melanie Scolamacchia Tuset (sopranos), Xavier Amorós Gabarrón (piano)

CANT 3
Anna Plaza, Xavier Graset, Ester Clavé

  1. “Cançó incerta” (Eduard Toldrà) – Melanie Scholamacchia Tuset (soprano)

CANT 4
Irene Martín, Ester Clavé, Jacint Clavé, Gemma Andreu, Anna Plaza

  1. “El noi de la mare” (Popular catalana) – Carolina Fajardo Ciria, Marta Rius Llop, Judith Sánchez Giménez i Melani Scolamacchia Tuset (sopranos), Xavier Amorós Gabarrón (piano)

CANT FINAL
Ester Clavé

  1. “Cançó de Maria” (Joan Lamote de Grignon) – Judith Sánchez Giménez (soprano)

Les cançons estaran acompanyades al piano per la professora Heidrun Bergander, excepte la 4 i la 6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.