Les arts escèniques es configuren com un dret social en tant que generadores d’espais de diàleg que propicien l’intercanvi d’informació i de coneixement immaterial, permeten compartir noves vivències que fomenten la crítica i la reflexió sobre la identitat i l’entorn, i faciliten la cohesió de diferents segments de la societat. L’espectacle en viu té la particularitat d’establir una connexió directa amb el seu públic en una experiència col·lectiva, única i irrepetible on es comparteixen emocions, sensacions i diversió.

Mentre el teatre necessita d’espectadors per complir amb la seva missió, en tant que transmissor d’experiències, els ciutadans cada cop n’estan més allunyats, perdent-se així una oportunitat per créixer i desenvolupar-se cap a una societat més lliure. Sovint ens trobem que el missatge només arriba a una petita part de la població amb la sensació de trobar-nos amb un mur difícil de flanquejar. És per aquest motiu que ara més que mai cal implicar-se en el desenvolupament de noves estratègies que permetin apropar-se a la població per tal de reivindicar el valor intrínsec de la cultura i, més concretament, la funció social de les arts escèniques en vers la societat com a transmissores de valors que contribueixen al desenvolupament personal dels ciutadans.

Els Amics del Teatre de Vila-seca aspirem a fer arribar el nostre missatge, el valor del teatre, a tot el territori i en aquest sentit, ens estem plantejant noves línies de treball que ens permetin arribar a una part més important de la població de Vila-seca i, per extensió, també a altres poblacions properes del Camp de Tarragona.

Ara és el moment de redefinir-nos en busca de nous al·licients que ens permetin afrontar el futur amb empenta.

Un comentari

  1. Una molt bona reflexió. Molta sort aquesta temporada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *