Dramaturg polac nascut a Borzecin-Cracovia el 1930, un dels autors més universals de les lletres polaques, és també escriptor de relats breus i dibuxant de cómics.
Va començar la seva carrera professional com a periodista malgrat haver estudiat arquitectura, història de l’art i cultura oriental i va ser a finals dels anys cinquanta que va començar a escriure teatre. La seva obra s’inclou dins el teatre de l’absurd i explora el comportament humà, l’alienació i l’abús de poder dels sistemes totalitaris, en una visió crítica del món contemporani on els personatges porten fins al límit la lògica dels estereotips que simbolitzen. La base de seva narrativa és l’humor, la sàtira i l’insòlid.
La seva primera obra Els policies (1958) es va estrenar a Nova York, convertint-se així amb un autor reconegut i representat arreu del món. Entre les seves obres destaquen: Striptease, Màgica Nit, La mort d’un tinent, Tango, La vida contemporània, Feliç aconteixement, Els emigrants, L’embaixador, Entreteniment, El resident, A alta mar, Un dia d’estiu, El retrat , Les viudes, Amor en Crimea i Una bonica vista.
Els seus relats breus els podem trobar publicats en català a Quaderns Crema, en els reculls La vida difícil (1995),Dues cartes (1997), L’arbre (1997) i Joc d’atzar (2001).

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.