Data: Dissabte 17 de juny de 2017, 22:00h i Diumenge 18, 19:00h

Lloc: Sala El Centru

Preu: 10€ (50% descompte presentant el carnet dels Amics)

Companyia: La Tramoia de Vila-seca

Comèdia.

Enguany La Tramoia de Vila-seca celebra el seu 25è aniversari amb la versió lliure de Peter Turrini de l’obra de Beaumarchais, El dia més foll, més coneguda  per la seva adaptació a l’òpera de Mozart, les Noces de Figaro. Aquesta versió ens arriba a través de la traducció d’un tarragoní il·lustre, Josep Anton Baixeras.

El dia més foll relata les trifulques de Figaro, un criat del comte d’Almaviva, el dia que prometia ser el més feliç de la seva vida. El comte  vol fer ús del dret de cuixa i comencen les intrigues per escapar de la seva tirania. Però com que amb un triangle amorós no és suficient, cal sumar-hi una vella que anhela casar-se amb Figaro, un patge que persegueix tota dona que es belluga, la comtessa que sospira pel patge, la indiferència del seu marit i un jutge que fa la viu viu per treure profit de tot plegat.

Direcció: Alícia Bescós

Fígaro – Robert Rodríguez Fibla

Susanna – M. Pineda Badia Graset

Comtessa – Ester Clavé Saltó

Comte – Xavier Graset Morell

Basili – Josep Forasté Casas

Querubí – Josep M. Piñol Cos

Marcel·lina – Anna Plaza Poblet

Bartolo – David Ortega Rodríguez

Jutge – German Flores Caparrós

Pixatinters – Laia Marbà Bordalba

Antonio – Jacint Clavé Saltó

Cantants – Jaume Rofes Rius i Cristina Campallo Martínez

Il·luminació – Ramon Beneito

Caracterització: Pineda Aguilar

Coreografies: Natàlia Artero i Rebeka Sánchez

Escenografia – Pilar Martí Vernet i Alícia Bescós Pérez

Ajudant de direcció – Pilar Martí Vernet

La Tramoia de Vila-seca  es va començar a gestar als anys 60, sota la direcció de Pep Graset. El seu primer nom va ser La truita. Als anys 70 es va incorporar una nova generació d’actors, més joves, sota el nom de Pa Torrat. Mantingueren l’activitat fins a meitat de la dècada dels 80, i després d’uns anys de silenci, va reprendre l’activitat teatral el 1992. Des de llavors s’ha mantingut constant amb l’estrena d’almenys un espectacle per temporada.

El nou projecte de la Tramoia també va començar a caminar sota la direcció de Josep Graset, que el 2006 va passar el relleu a la nova generació. Alícia Bescós ha dirigit la majoria d’espectacles produïts des d’aleshores.

Des de la represa de l’activitat, l’any 92, La Tramoia s’ha enfrontat a tots els gèneres i estils. Ha interpretat comèdies estripades com Ostres, xampany i caviar i Accidents domèstics de Ray Conney. També ha fet clàssics de Goldoni i Oscar Wilde i s’ha enfrontat amb textos contemporanis, com El malentès d’Albert Camus i Mort accidental d’un anarquista de Dario Fo. A més, ha fet alguns espectacles de producció pròpia a partir de peces breus d’autors contemporanis i ha participat en múltiples recitals poètics. Des de fa més de deu anys també recita el Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.

Els integrants de la companyia també han realitzat diversos cursos d’interpretació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.