Data: Dissabte 22 de maig de 2021, 19.30h

Lloc: Sala El Centru

Preu: 15€ (8€ presentant el carnet dels Amics)

 

Comèdia.

El bon policia és una comèdia d’embolics on dos bons jans, per mirar de sobreviure, es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.
Josep, un personatge innocent i mancat de perjudicis accepta una feina de policia per mantenir la seva particular família formada pels seu fills i el seu bon amic Anton.
El personatge s’ha d’enfrontar a còmiques circumstàncies per defensar el seu nou ofici (desballestar una timba de joc, detenir un activista social, empaitar un delinqüent perillós…) però el seu bon caràcter i la seva bona fe li impedeixen complir amb les ordres del seu cap.
Josep i el seu amic Anton, per tal d’aconseguir que el primer conservi la feina que està en risc i per la qual està pèssimament dotat, maquinen una estratègia. Un complot que consistirà a fer passar Anton per un delinqüent“ perillosíssim” detingut amb gran habilitat per Josep. D’aquesta manera confien salvar el seu honor professional i cobrar una bona retribució, però ja ho diuen, ja: en una comissaria se sap com s’entra però mai com se’n surt.

Interpretació:
Ricard Farré i Arnau Puig

Música:
Joel Riu

Producció:
Marina Marcos / El Maldà

Ajudant de direcció i producció:
Montse Farrarons

Dramatúrgia:
Ricard Farré i Arnau Puig

Escenografia:
Enric Romaní

Il·luminació:
Adrià Aubert

Fotografia:
Sílvia Poch

Premsa:
Ester Cànovas
Un espectacle de Ricard Farré i Arnau Puig

El bon policia neix de la fal·lera dels actors Ricard Farré i Arnau Puig per dur a escena una comèdia del nostre repertori teatral.
Després d’un treball de recerca de text o si autors de la nostra tradició teatral, rellegint Rusiñol ens topem amb una de les seves comèdies més desconegudes: El bon policia. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre de 1905, va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de la seva època.
Amb un text tan especial i polèmic entre mans, ens enfrontem al repte d’adaptar-lo i crear una dramatúrgia pròpia on tots els personatges siguin interpretats, només, pels dos actors.
La poètica d’un text tant punyent, l’extraordinària actualitat dels temes que s’hi tracten, el fregolisme escènic i el treball d’interpretació seran els pilars fonamentals de l’espectacle.
Amb El bon policia pretenem submergir a l’espectador en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del nostre patrimoni teatral.

Nascut a Valls el 1988, és llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del Teatre (ESAD) de Barcelona. Graduat com a productor d’audiovisuals ràdio i espectacles per l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona.
Membre de la primera Jove Companyia del Teatre Nacional (2014). Taller de Postgraduats dirigit per Lluís Pasqual al Teatre Lliure (2013).
Ha cursat estudis teatrals i ha treballat al costat de professionals com Ventura Pons, Bigas Luna, Ferran Audí, Bart Timmer, Xavier Albertí, Teresa Gimpera, Glòria Balañà, Josep Maria Mestres, Josep Maria Pou, Marilia Samper, Joan Pera, Ricard Salvat, Ferran Utzet, entre d’altres.
L’hem pogut veure a la gran pantalla, a la televisió i en el teatre. En teatre ha participat en més d’una trentena d’espectacles dels quals en destaquen: Les Dones Sàvies de Molière, un espectacle d’Enric Cambray i Ricard Farré (premi BBVA de teatre 2017 a millors actors), El pare de la núvia dirigida per Joel Joan al Teatre Condal, La Mascarada dirigida per Adrià Aubert al Teatre Akadèmia. Sopa de pollastre amb ordi dirigida per Ferran Utzet a la Biblioteca de Catalunya (premiada com a millor espectacle als Premis Butaca 2018), Les Feres de Shakespeare, El Somni d’una nit d’estiu i Nit de Reis de Shakespeare i Pirates Teatre sota la direcció d’Adrià Aubert, L’Avar de Molière, representada al Teatre Goya sota la batuta de Josep Maria Mestres, Bluf de La Calòrica a la Sala Beckett, L’hort de les Oliveres amb direcció de Xavier Albertí al Teatre Nacional de Catalunya, Línies de Marilia Samper al Teatre Lliure, Estripar la terra de Josep Maria Miró a La Seca-Espai Brossa, El Cantador dirigit per Xicu Masó al Teatre Nacional de Catalunya… i diverses lectures a la Sala Beckett i el Teatre Romea.
En cinema ha protagonitzat Any de Gràcia i Oh, Quina joia! de Ventura Pons. També ha participat a El sexo de los Ángeles de Xavier Villaverde, Ghost Track de Fabrizzio Rosetti, Sabates Grosses de Ventura Pons i Elisa K de Judith Collel i Jordi Cadena. Participa en diversos curtmetratges i és premiat com a millor codirector i millor actor per les peces Casting de Julietas i Bany Rural.
En televisió ha interpretat diferents personatges en sèries com Amar es para siempre (Atres media i Diagonal tv), Les del Hoquei (tv3 i Netflix), Instinto (Movistar +), La Riera (TV3), Kubala Moreno i Manchón (Tv3), Vent del plà (Tv3) i Tv movies com Mentides de Silvia Munt. També ha protagonitzat els video clips de grups musicals reconeguts com Sanjosex o Txarango.
Coma autor ha publicat el seu primer llibre: Postres del dia, poemes i escrits curts per digerir millor (Cossetània Edicions).

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat d’interpretació. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF. Forma part del Teatre Kaddish des de 1998. (N’ha estat el director des de 2015 fins al 2019).
Membre de la Jove Companyia del Teatre Nacional de Catalunya (Temporada 2014). Taller de Postgraduats en interpretació dirigit per Lluís Pasqual, dins del Cicle de la Memòria europea al Teatre Lliure. (Temporada 2013).
Ha cursat estudis teatrals amb Txiqui Berraondo, Lluís Pasqual, Josep Costa, Muntsa Alcañiz, Cristina Castrillo (Teatro delle Radici).
Ha treballat amb directors com Josep Maria Flotats, Hermann Bonnín, Josep Costa, Carol López, Moreno Bernard i, Pere Planella, Frederic Roda, Xavier Giménez Casas, Oriol Tarrasón, Xicu Masó, Adrià Aubert i Josep M ª Miró.
Ha actuat en nombrosos espectacles, entre els que hi destaquen Oblideu-vos de nosaltres (Círcol Maldà), República Bananera (Versus Teatre), Hurlyburly (Nou Tantarantana), Editto Bulgaro (Teatre Almeria, Teatre Maldà), Stockmann (Sala Muntaner), Vània (Teatre Lliure), El Cantador (TNC), Estripar la terra (La Seca), Somni Americà (Teatre Lliure), La Cena del Rey Baltasar (Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro), Ser-ho o no (Teatre Lliure, Teatro Español de Madrid, Teatre Borràs), Y no quedará ninguno (Teatre Apolo), Othello (La Seca / La Villarroel) Sherlock Holmes y el destripador (Teatre Apolo), Afanys d’amor perduts (Teatre Nacional de Catalunya), Les Feres de Shakespeare (Teatre Condal).
En televisió ha intervingut a El cordel a ciutat, Porca Misèria (TV3), ha protagonitzat la sèrie 18 i + (BTV). Ha protagonitzat amb Joan Pera El retaule del Flaustista (TV3).

[/tab]

Crítiques

[/tab]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.