Data: Dissabte 12 de febrer 2022, 19.30h

Lloc: Sala El Centru

Preu: 15€ (8€ presentant el carnet dels Amics)

 

Teatre.

El dia del seu quaranta aniversari, el Ramon té una experiència fugaç però demolidora: durant el seu trajecte habitual en metro, un desconegut li somriu i li diu alguna cosa a cau d’orella. Ja a casa, durant la festa, aquella llavor germinarà i acabarà bombardejant la “suposadament” assentada vida familiar, malgrat els esforços del Ramon per mantenir la unió amb i entre els seus éssers estimats.
L’Albert, l’Emili i l’Alicia, confortablement acomodats en les seves pors, es veuran abocats a revisar certs plantejaments que convertí ran la seva plàcida llar en un camp de batalla, mentre el Ramon, es descobreix capaç de la seva major heroïcitat: atrevir-se a mirar des de la consciència.

Acostuma a passar que una persona vulgui canviar la seva vida i no ho sàpiga. I poden passar molts anys sense que aquest desig surtia la llum. Llavors, una trobada inesperada, un detall sense importància, un esdeveniment aparentment casual serveixen com a detonadors d’una crisi que posarà en joc tots els aspectes de la vida. No hi ha marxa enrere. Les preguntes són ineludibles: Aquesta és la vida que vull? Quan la vaig escollir? Algú m’ha preguntat si és així com vull passar els dies que em queden en aquest món?. El miracle es produeix quan els interrogants són tan poderosos que sobrepassen la persona en crisi i s’expandeixen, com el foc, d’un cos a l’altre. Una celebració familiar destapa un laberint de secrets enterrats en l’ànima fosca de la quotidianitat. Històries d’amors, odis i ressentiments, gravats en les mirades dels gossos de la infantesa que ara es projecten al present. Secrets del cor. Records distanciats pel temps. Què som? Què hem fet? De què tenim por? Per respondre aquestes preguntes, un pare recorre a fets del passat que, molts d’ells ni tant sols van succeir. Una mare es retreu a sí mateixa tot allò que no es va atrevir a fer. Una parella jove es victimitza com si la vida que porten junts fos la única opció. Els gossos s’endinsa en qüestions que afecten tota la humanitat.
Els Gossos també mostra com la llar es pot convertir en un camp de batalla, en què esclaten les frustracions, els odis i els ressentiments. En aquest cas, el punt de partida és un sopar familiar per celebrar el 40 aniversari del Ramon. Però al Ramon aquell matí li ha passat una cosa inesperada. Podria ser una mera anècdota, però a ell l’ha remogut per dintre i li ho fa replantejar tot.
Els Gossos és una d’aquelles obres en què rius molt, però amb aquell riure que et regira, potser perquè el que t’expliquen toca de prop. Un text intens, amb unes interpretacions magnífiques.

Amb
Mercè Aránega
Pau Ferran
Joan Negrié
Albert Pérez

Direcció
Nelson Valente

Ajudant de direcció i regidor
Pau Ferran

Escenografia i vestuari
Albert Pascual

Música
Xavier Mestres

Cap tècnic i llums
Guillem Gelabert

Traducció de l’obra
Joan Negrié

Producció
Eloi Isern

Premsa i comunicació
Mariona Garcia

Disseny gràfic i fotos
Albert Rué

Nelson Valente és director, dramaturg i professor de teatre. Format a l’ EMAD i a l’Escuela de la Fundación
Teatro del Sur, ha fet tallers particulars amb els mestres Teresa Istillarte, Ricardo Bartís, Walter Neira i Eugenio Barba. Ha sigut director de la Comedia Municipal, de l’escola de teatre i director artistic del Teatre Municipal de Lomas de Zamora. Actualment és fundador i director de la Compañía del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble. Entre les seves creacions destaquen ‘El loco y la camisa’, ‘El declive’ ‘Sólo llame para decirte que te amo’ i ‘Lontano Blue’ en coproducció amb la companyia italiana Sementerie Artistiche. Com a director ha dirigit ‘Los días felices’ i ‘Comèdia’ de Samuel Beckett, ‘El don de las sirenas’ de Pere Riera, una producció de la SALA TRONO de Tarragona, ‘Destierro’ de Nelly Fernández, ‘Tiscornia’ amb el repartiment de la Comedia de la Provincia de Buenos Aires, ‘Sueño de una noche de verano’ de W. Shakespeare, ‘Jugadores’ de Pau Miró, ‘Pequeño Poni’ de Paco Bezerra i ‘Ejércitos fantásticos del yo’ de Sabina Berman. Així com ‘7 años’ de José Cabeza i ‘Aquí cantó Gardel’ de Mariano Saba. Ha fet gires internacionals per Amèrica i Europa participant amb les seves produccions en els festivals Hispano de Miami, Santiago a Mil de Chile, Iberoamericano de Càdiz, Internacional de Tarragona, Gulbenkian Próximo Futuro de Lisboa, Senas Interdits de Lyon i VIE de Mòdena. Les seves obres s’han estrena amb repartiments locals a Mèxic, Venezuela, Brasil, Panamà i Espanya.

[/tab]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.