Data: Dissabte 17 de juny de 2023, 19:30h
Diumenge 18 de juny de 2022, 18:30h

Lloc: Sala El Centru

Preu: 15€ (8€ presentant el carnet dels Amics)

 

[/box]

Teatre.

George Kaplan és una comèdia moderna sobre les relacions entre el poder i la ficció, la política i l’espectacle, la societat i els seus propis mites. Una història enigmàtica i divertida sobre conspiracions i teories conspiratòries. És possible canviar el món? O està tot tan controlat que fins i tot la revolta està planificada? De vegades sembla que la política i l’economia estiguin dictades pels guionistes de Hollywood, però també podria ser que entre els grans relats de la ficció contemporània s’hi amaguin consignes revolucionàries.
Un grup d’activistes clandestí, sense cap identitat reconeixible, es reuneix per engegar un projecte que posi en evidència la deriva del sistema cultural i mediàtic d’occident.
Un equip format per alguns dels guionistes i creadors de ficció més prestigiosos del món treballa, per encàrrec de no se sap qui, en l’elaboració d’un relat capaç d’oferir respostes a l’actual esfondrament del sistema de valors occidental.
Un important grup de poder (una mena de govern a l’ombra que reuneix personalitats dels mitjans de comunicació, la indústria, la política i les finances) estudia amb caràcter d’urgència com fer front a una insòlita amenaça que posa en perill les bases del nostre sistema.
El nom de George Kaplan circula, enigmàtic i punyent, per entre les parets d’aquestes tres reunions.

Amb
Juan Diego Alonso
M. Pineda Badia
Irene Martin
Ester Clavé
Josep Forasté
German Flores
Xavier Grasset
Cesc Graset

Anna Plaza
Robert Rodríguez
Jaume Rofes

Direcció
Alícia Bescós

Escenografia i vestuari
La Tramoia

Música
Alícia Bescós

Cap tècnic i llums
Ramon Beneito

Maquilateg i caracterització
Pineda Aguilar

[/tab]

Frédéric Sonntag és autor i director. El 2001, en sortir del Conservatori Nacional Superior d’Art Dramàtic de París, funda la companyia AsaNIsiMAsa i treballa en la creació dels seus propis textos: Disparu(e)(s), Intrusion, Des heures entières avant l’exil, Nous étions jeunes alors, Toby ou le saut du chien, Incantations, Dans la zone intérieure, Sous contrôle o George Kaplan. Tres d’aquestes obres s’han editat a la col·lecció Tapuscrit del Théâtre Ouvert. Ha obtingut una beca del Centre Nacional del Llibre, un premi de la fundació Beaumarchais i ha rebut diverses vegades l’ajut a la creació del Centre Nacional del Teatre. Des del 2009, participa en diversos actes internacionals: l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett (Barcelona), el 10è Festival de Dramaturgia Europea Contemporánea (Santiago de Xile), Dramaturgias Cruzadas (Buenos Aires), Corps de Texte Europe (Bulgària i Bèlgica), Encontros de Novas Dramaturgias Contemporaneas (Lisboa), Festival Primeurs (Saarbrücken), Festival For Ny Europaeisk Dramatik (Copenhaguen) i Escriure i dirigir (Finlàndia). Entre 2009-2010 és autor resident al Panta-Théâtre de Caen, per al qual escriu Soudaine timidité des crépuscules (creada el març del 2011). El febrer del 2011 es representa a Sofia la seva obra Sous contrôle, i el març del 2011, Intrusión a Santiago de Xile. Les seves obres han estat traduïdes a l’alemany, espanyol (Xile, Argentina), búlgar, català, portuguès, txec, finès i danès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.